Et mangfold av severdigheter

Etcetera botaniske utskeielser

- Eller hos han Tommy, om du vil. Noen minutters kjøring unna Seløy finner du dette skattekammeret av en butikk. Opprinnelig fjøs, men omgjort til en oase fullstappet med blomster, interiør, deilig lakris, godteri og mye, MYE mer. Et "must see" når du er på Herøy.

Helgeland museum

På Herøy prestegård på ligger Herøy bygesamling. Museet har en av regionens største gjenstandssamlinger på godt over 10.000 gjenstander. Utstillingene tar for seg ulike sider ved menneskenes liv og virke på Helgelandskysten. De faste utstillingene suppleres med skiftende utstillinger med ulike kunst- og kulturhistoriske tema. Museet tilbyr guiding i den vakre middelalderkirken som ligger like ved. Museet har faste åpningstider gjennom sommersesongen, eller på forespørsel utenom sesong. 

Herøysenteret

Herøys eget lille minikjøpesenter i Silvalen med vinmonopol, klesbutikk, interiørbutikk mm. 

SKOLO

Den nedlagte barneskolen på Seløy er totalrenovert, og i den gamle gymsalen finner du i dag urban kaffebar og butikk. 

Dortheas hus

En unik nisjebutikk på Sør-Herøy med garn og andre småting. 

Galleri Sjøholt

For den kunstinteresserte kan en tur innom kunstneren Inger Meyers lille galleri være verdt et besøk. Galleriet ligger i Åsen på Nord-Herøy.

Coopen på Seløy

Dette er en av de gode, gamle nærbutikkene som har alt. 

Helgelandskatedralen

Herøy kirke på Sør Herøy er en steinkirke fra 1100-tallet. Kirken er den største av «triangelkirkene» i området, med romansk utforming. Kirken er plassert like ved Herøy bygdesamling (Helgeland museum).

Dønnes kirke

På Nord-Dønna finner du Dønnes kirke. - En staselig middelalderkirke med eget mausoleum. På Dønna finner du også restaurantene 3 kalver og Dønnes gård. Begge med trivelig vertskap og deilig mat basert på lokale råvarer.

Heidis sjokoladedrøm

Mens du er på Dønna anbefales også en tur innom Heidi. På den restaurerte brygga driver hun sin egen lille sjokoladefabrikk. Her produseres det deilig, rå sjokolade som du kan spise på brygga eller ta med hjem i nydelige små gaveesker.

 

Etcetera
Kathrine Sørgård
Heidis Sjokoladedrøm
Kathrine Sørgård
Galleri Sjøholt
Kathrine Sørgård
Dønnes kirke

Relaterte artikler