Opplevelser på havet

Kajakk

Helgelandskysten - en padlers paradis, og midt i smørøyet av dette ligger Seløy og Herøy. I kajakken kommer du i nærkontakt med det mangfoldige dyre - og fuglelivet, de hvite strendene, øyene og havet selv. Finn ditt eget favorittsted, og kanskje en bortgjemt strand. Mulighetene er uendelige! 
Har du ikke kajakk selv kan dette leies hos Seløy Kystferie, noen hundre meter unna Augustbryggo.

Tømmervika opplevelsessenter på Tjøtta tilbyr blant annet kurs i havpadling, også her på Seløy. Vi anbefaler å ta en kikk innom deres hjemmeside for å lese mer om hva de tilbyr. 

Kultur ispedd fart og spenning

Vi samarbeider med Seløy Kystfeire som tilbyr blant annet guidede turer med RIB ut til de gamle fiskeværene i området. Med Kristian som dyktig historieforteller får du i tillegg et helt særegent innblikk i historien om hvordan menneskene levde her for hundrevis av år siden. Vi anbefaler disse turene på det varmeste.

Nyhet! Seløy Kystferie tilbyr nå også arrangerte fisketurer.

Du kan booke både RIB-tur og fisketur her Seløy Kystferie.

Leie båt

Flostad Rorbuer tilbyr utleie av båter. Sjekk ut deres hjemmeside https://www.flostadrorbuer.no/

Leie av større båt

Lovund Skyss har båter for alle behov, alt fra mindre båter for inntil 12 passasjerer, helt opp til katamaranen MS Lovund Express som har kapasitet på 97 passasjerer. På turene er komfort i høysetet og det er muligheter for servering ombord. Sjekk ut deres hjemmeside her Lovund Skyss.

Breivika - The beach

En særdeles vakker strand på Dønna som virkelig er verdt turen. Hit kan du gå via parkeringsplassen til Dønnamannen. - En flott turløype der du også kan besøke ruinene i Hagen, som er verdt et stopp i seg selv. Du kan også ankomme Breivika med bil ved å kjøre rundt Dønnamannen og Dønna. Har du båt kan du ankomme Breivika via sjøveien, som er en kort, men fantastisk fin tur fra Seløy.

Øyhopping

Øyhopping på Helgelandskysten byr på uante muligheter. Opplev midnattsolen, spektakulære fjellturer, romantiske sykkelturer, god mat og alt det andre øyriket har å by på.

Hva med en tur ut til vakre Træna - en av Norges mest isolerte kommuner. Også kjent for den godt besøkte Trænafestivalen. Kombiner det med en tur til Lovund, der du kan se både lundefugl og havørn på nært hold. Ytterst i havgapet ligger Myken fyr. Her kan du tilbringe en natt før du loffer videre til neste øy. Her finner du også verdens aller første arktiske whiskeydestilleri. Til slutt kan vi også anbefale øykommunen Vega, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du bl.a dykke, snorkle, bestige flotte fjell, eller besøke Vega Verdensarvsenter.

Alle de nevnte øyene, og alle de andre øyene du kan besøke er særegne øysamfunn med sjel og sjarm, og byr på aktiviteter og opplevelser som vil falle i smak hos de fleste.

Maria T. Jakobsen
Kristian Olsen
Kathrine Sørgård

Relaterte artikler