Fotturer, fjellturer og sykkel

Sykle på Helgeland

Det er en opplevelse å sykle på Helgeland. Er du på Seløy og har med deg sykkel er mulighetene mange. Øyhopping med sykkel blir stadig mer populært, og lar deg oppleve naturen helt på nært hold. Sykkelutleie tilbys også flere steder i området.

Dønnamannen

I nabokommunen Dønna ligger Dønnamannen. - Et fortryllende fjell med magisk utsikt over øyriket og storhavet. Dønnamannen ruver 854 meter over havet, og byr på en krevende, men spektakulær tur. Fra Seløy til foten av Dønnamannen kan du både sykle eller kjøre bil.

Åkvikfjellet

Åkvikfjellet ligger også i nabokommunen Dønna, rett ved brua over til Herøy. Turen passer for de fleste, og toppunktet måler 287 meter over havet. Utsikten er også her upåklagelig.

Breivika - The beach

En særdeles vakker strand på Dønna som virkelig er verdt turen. Hit kan du gå via parkeringsplassen til Dønnamannen. En flott turløype der du også kan besøke ruinene i Hagen, som er verdt et stopp i seg selv. Du kan også ankomme Breivika med bil ved å kjøre rundt Dønnamannen og Dønna. Har du båt kan du ankomme Breivika via sjøveien. En kort tur fra Seløy.

De 7 søstre

Fra Augustbryggo kan du beskue den sagnomsuste og majestetiske fjellkjeden De 7 Søstre. Ønsker du å bestige en eller flere av disse toppene tar du ferja over til Sandnessjøen. Enten via Herøy eller Dønna.

5 på topp i Øksningan

Øksningan er naboøya til Seløy, og er forbundet med 3 broer. Øksningan er ei vakker øy med mange turmuligheter. 5 PÅ TOPP består av toppene Karifjellet, Innerøyfjellet, Storåsfjellet, Gårdsøytangen og Stortuva, som er den høyeste av toppene med sine 98 meter over havet. Dette er med andre ord lette og fine turer for store og små.

Staulen og Vasskleppen

I gåavstand fra Seløy ligger Staulen. Her kan man ta en rusletur "Staulen rundt". Staulen ligger flott til i vakkert landskap, og med nydelig utsikt. Ta gjerne turen opp til Vasskleppen, - et flott utsiktspunkt midt i turløypa. Rett ved turløypa ligger også Jakobsen hagesenter. Et koselig gartneri der du kan kjøpe uteplanter og inneplanter av alle slag.

Relaterte artikler