Om restauranten

Unikt bryggemiljø på kaikanten

11.05.202113:47 Admin

Restauranten er innredet i ei gammel brygge fra 1954 som i sin tid var fiskemottak. Det er lagt stor vekt på å bevare det originale preget, noe som igjen gir en helt egen atmosfære der historien sitter tett i veggene. Mens du nyter en aperitif kan du drømme deg bort i historien om en fordums tid der fisken fortsatt hang på hjell, der båtene kom tøffende inn sundet, og brygga og kaikanten fungerte som et sosialt treffpunkt da fisken ble heist på land. Å overvære ankomsten av dagens fangst var for noen et av dagens små høydepunkt. -En tid med hardt arbeid, vind i håret og rak rygg. 

Her serveres i dag både kjøtt og fiskeretter, men hovedfokus er på kortreiste, ferske råvarer fra vår eget spisskammers, nemlig Helgelandskysten. Menyen endres med årstidene og tilgangen på råvarer. I tillegg finner du alltid ferske, hjemmebakte kaker fra vårt eget lille bakeri. Her bakes det også bakerivarer på bestilling, blant annet «krinalefsa» som er en tradisjonsrik lefse opprinnelig fra Helgeland.

Sist, men ikke minst er vi stolte av å tilby et tradisjonsprodukt som kalles rødsei
(gammelsaltet sei), som opprinnelig ble konservert ved fermentering. Spesialiteten har sin tilknytning til den nordnorske kysten, nærmere bestemt Helgeland og Salten.

Restauranten har også et populært lekerom for barna, og våre lokaler er velegnet for selskaper.

Det lokale fiskemottaket, Seløy Fisk AS ligger bare noen minutters gange unna restauranten. Dette gjør oss svært privilegerte med tanke på tilgangen på fersk fisk og skalldyr, og kokken kan dermed plukke ut de fineste råvarene for å gi deg det beste måltidet.

Om du besøker oss i eget selskap, på date med din utkårede, med gode venner eller med jobben, garanterer vi å gjøre vårt aller beste for at du skal få et fint opphold.

Vinterutsikt fra restauranten, click to open in lightbox
Tørrfisk, click to open in lightbox
Kjøkkensjef, click to open in lightbox

Relaterte artikler

Åpningstider restaurant


Åpent med faste åpningstider i sommersesong.

Bordbestilling på tlf: 476 21 805
eller på e-post: post@augustbryggo.no  

Hva sier våre gjester?

Hva sier våre gjester?

 

"For et sted! På vakre Herøy ligger Augustbryggo - svært hyggelig vertskap, meget god mat og Edvardahuset fullt av sjel. Et enestående sted å bo på når er på denne fantastiske øya. Jeg er full av lovord."

— Bjørn-Andrè J

 

"Vi, et følge på fire, leide sykler på Dønna og syklet til Augustbryggo på Herøy for lunsj. Vi fikk bord ute på brygga i nydelige omgivelser, med utsikt til Dønnamannen og De syv søstre. Vi bestilte litt forskjellig fra menyen og alle var godt fornøyde med maten. Ok priser, rask og god service, og fine renslige lokaler. Anbefales."

— Jonase894

 

 

"God mat, fantastisk service med god humor, bodde i Edvardahuset. Bolig med sjel, og topp restaurant på siden."

— arkamp

 

"Ble anbefalt Augustbrygga av både fastboende og ferierende, og fra nå av er det min tur til å anbefale! Vi ble vel tatt i mot av smilende og hyggelig betjening. Fikk raskt anbefalinger av rettene som finnes her. De visste hva de solgte! Maten kom på bordet etter max 15 minutter, og smakte fortreffelig.
Vi kommer tilbake. Anbefales på.det sterkeste."

— Nils Arne Ø